21.10.
8:19
BIGFOOT je napisao/la:
jutro
Učka i riječko zaleđe osvanuli bijeli preko noći
Na Krku 7°C i umjerenop oblačno, slaba bura, na Velebitu gigantska kapa, bura se priprema tamo negdje visoko

11:03
CROMETEO je napisao/la:
Čestitam Boce!!
Bura pojačava u Žrnovnici, povremeno ima čudnih razdoblja konstantno jakog vitra bez udara, uz oblačno vrijeme iman sad već Dorothy u primislima

Ozbiljno ljudi su malo zabrinuti jer njuše da se nešto događa

Show Erika počinje, neka igre počmu

A daje vrag odnija šalu svatila je i ova mušica koja uživo možete gledat ovdi
http://www.pljusak.com/spinut/wx.htm
11:10
Chinook je napisao/la:
više ne, trebalo je vremena da se na pljusku obnovi podatak. kod mene je sunčano pa je zato toplije.
Trenutno 9,5°C, pojačao vjetar, sunce zašlo pa lagano pada.

GORAN je napisao/la:
trenutno 3°C uz kišu nošenu sjevercem, iznad 600m pada snijeg
Boce čestitam na snijegu
Temperatura zraka u 8 sati:
Bjelašnica -9 stepeni, Čemerno -3, Kupres, Han Pjesak -2, Ivan Sedlo -1, Sokolac 0, Sarajevo, Bihać, Tuzla, Bugojno, Livno, Sanski Most 2, Banja Luka, Gradačac, Doboj, Goražde 3, Trebinje 6, Neum 8, Čapljina, Mostar 9 i Stolac 10 stepeni.

Visina snijega jutros u 8 sati:
Kupres 10
Bjelašnica 8 cm12:46
zigica je napisao/la:
pljusak snijega na 9°C, sve je u magli vani...vjerojatno se vidi i na kameri na naplati Krčki most
BIGFOOT je napisao/la:
Evo tog pljuska snijega zigica, cak ima i dekoraciju, predivnu dugu

13:33
BIGFOOT je napisao/la:
Umjerena bura, samo na udare jaka, tako da još nema velikih valova

U daljini Velebit potpuno prekriven kapom, a u kanalu već dobro praši bura

Prvić i rt Škuljica gdje sam bio nedavno

Plaža i FKK kamp Bunculuka

Zubato sunce

snowxpect je napisao/la:
malo zg/medvednica foto aktuale

CROMETEO je napisao/la:
zatišje prije bure i kod mene
produbila se Erika na 1004hPa

oblačno i još potpuno suho, 11,9°C

ono snježno nebo...

ljimuni

bura

stazama jeseni

snow je napisao/la:
16:55
CROMETEO je napisao/la:
17:08
CROMETEO je napisao/la:
19:12
Chinook je napisao/la:
Ivica je napisao/la:
Ima li ikakve šanse za snijeg u Zagrebu?
postoji šansa da će padati i u Zagrebu, a možda se malo i uhvati ponegdje.
Gorski kotar tulumari

tunel tuhobić:

ravna gora:

Chinook je napisao/la:
na ravnoj gori pravi pokrivač već sad....

Ned je napisao/la:
Koliko akcije
Danas sredinom dana, autocesta kod Ravne gore, malo snijega

Pogled na Lokvarsko jezero, netko je već napravio snjegovića

sunce i snijeg na Risnjaku

a na Gornjem jelenju uz jaku buru mećava

jedva sam stajao na cesti kako je puhalo,
a odmah nakon prijevoja sunce, ali tada mi se ispraznile baterije..
U Labinu +6 uz dosta bure, prava zima
20:41
BIGFOOT je napisao/la:
Velebitska Bura je napisao/la:
Saki, ta linija koju si nacrtao bi trebao biti rub burne kape!
Blago ti se Boki, ovdje vrlo slabo za sada. Najviše me nervira što po Zadru uopće ne mogu procijeniti što je pod Velebitom!
Divota Ned!
Takt 9.5°C, slaba bura
Znam šta je na Krčkom mostu, tj. Vozu kraj mosta, a pretpostavljam da je tako i duž Velebita.
Upravo sam se vratio s najluđih pola sata provedenih na buri, sjediš u autu iza kamenog zida visokog oko metar a auto trese diže zadnji kraj, nevjerojatno.
Izašao sam dvaput van i stajao iza tog zida da me ne odnese iako me par puta odljepilo od zida
A rezultati su slijedeći
1. mjerenje

2. mjerenje

Ned je napisao/la:
21.10.2007 - 19:50
STANJE I PROHODNOST CESTA
Dionica autoceste A 1 od čvora Posedarje do čvora Sveti Rok ponovno je zatvorena za sva vozila zbog olujnih udara bure.
Samo za osobna vozila promet je dopušten dionicom autoceste A 6 Delnice-Oštrovica, dionicom Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene i dionicom ceste D 54 Zaton Obrovački-Maslenica.
Paškim mostom promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motociklie (vozila I. skupine).
Krčkim mostom promet je dopušten samo osobnim vozilima, autobusima i teretnim vozilima do 6 t.
Mokrih kolnika od kiše ima u istočnoj Slavoniji te mjestimice u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. U Gorskom kotaru pada gust snijeg. Na autocesti A 6 od Delnica do Bosiljeva snijega ima i na kolniku, pa promet teče otežano i uspreno. U Lici su kolnici samo mokri, uglavnom pada kiša ili slab snijeg.
BIGFOOT je napisao/la:
Zimska oprema

21.10.2007 - 21:22
Dionica autoceste A 1 Zagreb-Šestanovac od čvora Posedarje do čvora Sveti Rok ponovno je zatvorena za sva vozila zbog olujnih udara bure. Samo za osobna vozila promet je dopušten dionicom autoceste A 6 Rijeka –Zagreb između čvorova Delnice i Oštrovica, Paškim mostom, dionicom Jadranske magistrale od Bakra do Svete Marije Magdalene i dionicom ceste D 54 Zaton Obrovački-Maslenica. Krčkim mostom promet je dopušten samo osobnim vozilima, autobusima i teretnim vozilima do 6 t.
Zbog snjega obavezna je zimska oprema na cestama kroz Gorski kotar od Delnica do Kikovice. Vozačima savjetujemo da prema Rijeci voze autocestom do čvora Oštrovica te dalje državnom cestom preko Meje i Bakra. Mokrih kolnika od kiše ima u istočnoj Slavoniji te mjestimice u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. U Gorskom kotaru pada gust snijeg. Na autocesti A 6 od Delnica do Bosiljeva snijega ima i na kolniku, pa promet teče otežano i uspreno. U Lici su kolnici samo mokri, uglavnom pada kiša ili slab snijeg.
Ned je napisao/la:
prava zimska situacija
21.10.2007 - 22:14
Dionica autoceste A 1 Zagreb-Šestanovac od čvora Posedarje do čvora Sveti Rok zatvorena je za sva vozila zbog olujnih udara bure.Za sav je promet zatvorena i državna cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački.
Samo za osobna vozila promet je dopušten dionicom autoceste A 6 Rijeka –Zagreb između čvorova Delnice i Oštrovica, Paškim mostom i dionicom Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene. Krčkim mostom promet je dopušten osobnim vozilima i autobusima. Most u Dubrovniku zatvoren je za I. skupinu vozila(motocikli, vozila s kamp prikolicama i autobuse na kat).
Zbog snijega kroz Gorski kotar prometuje se otežano i usporeno, a obavezna je zimska oprema na cestama:
-D 501 Meja-Oštrovica
-D 3 Stubica-Kupjak
-D 32 Crni Lug –Mrkopalj, te ostale ceste na području Delnica.
Na autocesti A 6 od Delnica do Bosiljeva snijega ima i na kolniku, pa promet teče otežano i uspreno. Mokrih kolnika od kiše ima u Slavoniji, Dalmaciji, Lici te na sjevero-zapadu zemlje.
22:27
Korda je napisao/la:
to te ja pitam...
ravna gora

čardak

AdriaticStorm je napisao/la:
23:12
Saki je napisao/la:
23:21
Snigoljubac je napisao/la:
5°C!!!!!!!
Kiša,bura sve jača U 23h