Gnjurac je napisao/la:
Kao i Lukenom, i meni se slične stvari odavno vrte u glavi, samo što nemam tehnička znanja za to napraviti. Ja bi kombinirao ne samo NMM i ARW nego i ECMWF, GFS i ostale prognoze na taj način, s promjenjivim ponderima ovisno o tome koja je prognoza posljednja ažurirana. Još kad bi imali kriterijsku varijablu - cjelovite i precizne podatke o stvarnom vremenu koje je uslijedilo, onda bi se regresijskom analizom moglo utvrditi koja prognoza (GFS, ECMWF, WRF ARW, WRF NMM, ALADIN..) ima najveći beta ponder u predikciji vremena u određenoj vrsti situacije. Tako bi dobili karakteristične pondere za što veći broj tipičnih atmosferskih stanja, pa bi se buduće prognoze mogle raditi s promjenjivim parametrima koji objašnjavaju navjeći postotak varijance vremena u određenoj tipičnoj situaciji. Vrijeme je dinamično, pa i prognoze moraju biti takve.
Kao što rekoh, ne bih te za šefa ni u ludilu
Gle, dobre ideje imaš to je bez daljnjega, ali bojim se da su pomalo izvan realnih mogućnosti ostvarenja

Da imam pristup svemu što treba, uz mnogo truda, možda bi se i moglo, ali samo s onime što je free teško da se može više od ovog sad. Dobro, imam još nekih aseva iz rukava, ali polako.
Mislim da nakon WRF-C treba malo stati na loptu jer smatram da ćemo time zaokružiti finu cjelinu koja će biti kvalitetna tehnička podloga za neke druge stvari, a to je težnja ka popularističkoj prezentaciji produkata. Znači karte za entuzijaste su riješene, a sad se polako treba okretati širokim masama, koje ne zanimaju stvari poput indeksa nestabilnosti i smicanja. Trebat će baciti sve karte u lokalizaciju prognoze, tako da svako selo ima svoj kutak, i fancy grafička rješenja sa slikicama, finim bojicama i drugim turbo-ultra-mega-fancy gadgetima koji uveseljavaju one koji najviše vole gledati nešto tipa RTL-TV prognoze. Mislim da je to smjer u kojem se treba razvijati tijekom 2010. i dalje.